Image

Blog

Grafik Tasarım

Verilmek istenen bir mesajı görsel olarak belirlenmiş bir hedef kitleye ulaştırmak için yazılı yada görsel unsurlarla belirli ölçüler içerisinde tasarlayan veya çizen kişileri yetiştiren eğitim dalıdır.

Verilmek istenen bir mesajı görsel olarak belirlenmiş bir hedef kitleye ulaştırmak için yazılı yada görsel unsurlarla belirli ölçüler içerisinde tasarlayan veya çizen kişileri yetiştiren eğitim dalıdır. Grafik tasarım yapabilmek için yalnızca teknolojiyi kullanabiliyor olmak yeterli değildir. Tasarım gücünün renkleri, hayal gücünü ve desenleri bilmesi ve bu bilgiyi teknoloji ile bir araya getirmesi gerekmektedir. Hepsi bir arada yapılabilirse işte o zaman ortaya gerçek bir grafik tasarım ütünü çıkabilmektedir. Bir grafik tasarım ürünü ortaya çıkarırken bilinmesi gereken çizgi, ton, renk, doku, ölçü, biçim ve yön unsurlarıdır. Grafik tasarım hazırlanırken renk uyumuna mutlaka dikkat edilmedir. Tasarlamış olduğumuz renkler ve şekiller birbiriyle uyumlu ve gözü yormayacak şekilde ayarlanmalıdır. Grafik tasarımı yaparken yaratıcı ve orijinal şeylere odaklıysanız tasarımlarınız da buna bağlı olarak sürekli güncel tutulmalıdır. Grafik tasarım ile reklamcılık arasındaki bağ markalaşma ile başlamaktadır. Markalaşmak için önce bir isme sonra bir logoya sonralarında ise şirketi tanıtacak bültenler hedef kitlenin algısında yer edinecek tüm görsel çalışmalar markalaşma yolunda atılması gereken adımları kapsar. Bir markalaşma sürecinin kaliteli ve sonuç odaklı olabilmesi için markaya özel çalışılmalıdır. Bu özel çalışmalar logo, slogan, reklam gibi konularda kullanılır. Markalaşmanın tüketiciler üzerindeki en önemli etkisi faydalı ürün = marka ürün algısı yaratmakta yatıyor. Bu ortamda markanın görsel yüzü olan logo ve tanıtım bültenlerinde grafik tasarım ekipleri devreye girer yaratıcılığı ve özelliği gözler önüne serer. Marka oluşturulurken yavaş ve emin adımlar atılmalıdır. Önce şirketin görünen yüzü ile ilgili çalışmalar yapılmalı ve ardından pazarda yer edinmek için kaynakları doğru kullanarak pazarlama stratejisi
oluşturulmalıdır.

STÜDYO

Modern Pazarlama Araçları

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası’nı ve Aydınlama Metnimizi inceleyebilirsiniz.