Image

Blog

Kurumsal Kimlik

Bir insan için kişisel imzası ne kadar önemli ise kurum için de kurumsal kimlik o kadar önemlidir. Kurumsal kimlik görsel ve işitsel iletişim öğeleri başta olmak üzere birçok farklı ögeyi içinde barındıran genel imaj çalışmasını tanımlayan bir terimdir.

Bir insan için kişisel imzası ne kadar önemli ise kurum için de kurumsal kimlik o kadar önemlidir. Kurumsal kimlik görsel ve işitsel iletişim öğeleri başta olmak üzere birçok farklı ögeyi içinde barındıran genel imaj çalışmasını tanımlayan bir terimdir. Kurumsal kimlik bir firmanın logosundan, sloganına, renklerinden, antetli kağıtlarına, çalışanların kullanacağı kartvizitlere kadar her şeyi kapsayan ve şirketin imzası haline gelen bir imaj çalışmasını kapsar. Şirketin amaçlarını, hitap ettiği kitleyi, ideallerini, sunduğu ürün ve verdiği hizmetleri, sektördeki konumunu ve hedeflerini kısaca şirket hakkında akla gelebilecek her şeyi en etkili ve en kısa yoldan hedef kitleye anlatmayı
amaçlamaktadır. Başaralı bir kurumsal kimlik çalışması, şirketin başarılarında en büyük pay sahiplerinden biridir. Şirketin sektörel konumu, karakterini ve imajını gözler önüne serer. Hedef kitle üzerinde bir güven duygusu oluşturur ve onların akıllarında kalmayı sağlar. Kurumsal kimlik çalışmaları profesyonel grafik tasarım uzmanları ve iletişimcilerin ortak çalışması ile yapılmaktadır. Eğer sizde sektördeki rakiplerinizden sıyrılmak, ürün ve hizmetlerinizi daha çok kişiye ulaştırmak ve sektörünüzde bir marka haline gelmek istiyorsanız, kurumsal kimlik çalışmanızı tamamlamalı ve yolunuza güvenle devam etmelisiniz.

STÜDYO

Modern Pazarlama Araçları

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası’nı ve Aydınlama Metnimizi inceleyebilirsiniz.