Image

Blog

Mobil Uygulama

Bir uygulama üzerinde çalıştığı cihaz için özel üretilmiştir ve bir araç ya da bir broşür gibi çalışabilir. Üzerinde çalıştıkları işletim sistemine özel hazırlanırlar. Bu sayede pek çok işletim sistemi işlevi ve cihaz donanımına oldukça direkt bir erişim sağlayabilirler.

Artık söylememize bile gerek yok. İnsanlara ulaşmak istiyorsanız, mobil dünyada bir varlığınızın olması şart. Bir uygulama üzerinde çalıştığı cihaz için özel üretilmiştir ve bir araç ya da bir broşür gibi çalışabilir. Üzerinde çalıştıkları işletim sistemine özel hazırlanırlar. Bu sayede pek çok işletim sistemi işlevi ve cihaz donanımına oldukça direkt bir erişim sağlayabilirler. Bu dönemin türlerine örnek verecek olursak, hareket sensörleri, GPS ve kamera gibi bir kaçı sayılabilir. Kullanıcı ara yüzü ve kullanıcı tecrübesi de, işletim sisteminin sisteminin getirdiği alışkanlıklara daha uygun, daha akıcı olurlar. Mobil uygulamaları yapmak bazen daha zahmetli olabilir ancak daha fazla ve daha güçlü özellikler sunarlar. Gencinden yaşlısına, zengininden pek o kadar zengin olmayanına her gün birçok mobil uygulama kullanılıyor. Yani mobil uygulamalar hemen her alanda en güncel yeni medya konumundadır. Uygulamalara erişmek de, onları kullanmak da kolay. Anlık bildirimler sayesinde kendilerini kullanıcıya hatırlatmak ve yenilikleri onlara bildirmek konusunda gayet başarılılar. Artık günümüzde reklam ve tanıtım, sosyal medya, e-ticaret, topluluklar ve daha pek çok alanda uygulamalar geleneksel webden daha başarılı sonuçlar olabilmektedir. Uygulamalar genel anlamda daha güçlü seçenek olsalar da her zaman “mobil uygulama mı, mobil web sitesi mi?” deyip birini seçmek zorunda değilsiniz. Eğer bütçe olarak sıkıntı değilse, her iki teknolojiyi de birlikte kullanmak yararlı olabilir. Diğer bir başlıkta işleyeceğimiz “Mobil Web Sitesi” altında ikisinin karşılaştırmasını yapacağız. Bütçe ve ihtiyacınız doğrultusunda ikisini de tercih edebileceğinizi inceleyeceğiz.

STÜDYO

Modern Pazarlama Araçları

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası’nı ve Aydınlama Metnimizi inceleyebilirsiniz.