Image

Blog

Seo Arama Motoru Optimizasyonu

SEO orijinal olarak literatürde “Search Engine Optimization” olarak geçmektedir. Tanımını yapacak olursak arama motorlarında organik arama sonuçlarının olduğu alanda, web sitenizin daha rahat taranarak ön planda/üst sıralarda yer almasını sağlayan yazılımsal ve içerik bazlı teknik çalışmadır.

SEO orijinal olarak literatürde “Search Engine Optimization” olarak geçmektedir. Türkçe karşılığı “Arama Motoru Optimizasyonu” şeklindedir. Tanımını yapacak olursak arama motorlarında organik arama sonuçlarının olduğu alanda, web sitenizin daha rahat taranarak ön planda/üst sıralarda yer almasını sağlayan yazılımsal ve içerik bazlı teknik çalışmadır. SEO çalışmasının firmanıza olan katkılarından bahsedecek olursak; doğrudan sizinle iş yapabilecek hedef kitle dediğimiz kullanıcıların sizi bulmasını sağlar. Daha düşük maliyetlerle daha yüksek verim alabileceğiniz ideal web site optimizasyon çalışmasıdır. Hangi anahtar kelimelerle ön plana çıkmak istiyorsanız sizin belirttiğiniz strateji doğrultusunda çalışmayı yoğunlaştırarak ilgili konuda olumlu geri dönüş elde edersiniz. SEO çalışmaları birkaç farklı etapta gerçekleşen süreçten oluşur. Bunların bazıları zorunlu iken bazısı ise SEO uzmanının uygun gördüğü dozda uygulanan yöntemlerdir. Bu yöntemler “iç SEO”, “dış SEO” dur. Şunu belirtmeliyim ki SEO, teknik dijital bir çalışma alanıdır. Bireysel olarak başarılı bir SEO çalışması yürütmeniz maalesef imkansız bir durumdur. SEO çalışması web sitenizin sigortası gibidir. Zaman ilerledikçe her geçen zaman daha da optimize hale gelerek organik arama sonuçlarında çok daha iyi konumlara gelir. Bu sebep ile bu konuda eğitimli ve farklı sektörlere ait web sitelerinde SEO’ yu tecrübe etmiş ve kendi tekniklerini geliştirmiş bir SEO uzmanı ile çalışmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

STÜDYO

Modern Pazarlama Araçları

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası’nı ve Aydınlama Metnimizi inceleyebilirsiniz.